BILD-journalist: Bayern en Guardiola wilden problemen oplossen met Baumgartl

BILD-journalist: Bayern en Guardiola wilden problemen oplossen met Baumgartl

08-11-2021 23:40
43

De door PSV aan Union Berlin verhuurde Timo Baumgartl was ooit dichtbij een transfer naar Bayern München. Der Rekordmeister kampte halverwege het seizoen 2015/2016 met forse personele problemen en overwoog serieus om de toenmalige VfB Stuttgart-verdediger in te lijven.

Met die onthulling heeft de doorgaans goed ingevoerde BILD-journalist Christian Falk maandag uitgepakt. Bayern zag begin 2016 onder meer Javi Martínez, Jérôme Boateng en Medhi Benatia wegvallen en wilde koste wat kost voor het sluiten van de winterse transfermarkt een extra centrale verdediger aan de selectie toevoegen.

Toenmalig trainer Pep Guardiola liet zijn oog vallen op Baumgartl, die toen net door was gebroken bij VfB Stuttgart. Die Schwaben wilden echter niet meewerken aan een winterse transfer, waarna Bayern uiteindelijk uitkwam bij veertienvoudig Duits international Serdar Tasci. Een succes werd dat overigens niet: Tasci raakte nog vóór zijn presentatie geblesseerd en speelde uiteindelijk maar drie wedstrijden namens Bayern.

Baumgartl bleef uiteindelijk tot 2019 bij Stuttgart en vertrok in 2019 voor tien miljoen euro naar PSV. Daar wist hij echter niet te overtuigen, waardoor hij nu op huurbasis bij Union speelt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie