Vertrek van Eric Meijers met half jaar vervroegd: 'Wij betreuren dit besluit'

Vertrek van Eric Meijers met half jaar vervroegd: 'Wij betreuren dit besluit'

08-11-2021 23:57
35

Eric Meijers is per direct op non-actief gezet door SV Spakenburg. De 58-jarige Nijmegenaar zou eigenlijk pas aan het einde van het seizoen vertrekken, maar de Tweede Divisie-club heeft na de 5-1 nederlaag bij AFC van zaterdag direct ingegrepen.

Spakenburg stuntte onlangs nog in de KNVB Beker tegen FC Dordrecht, waardoor Meijers zijn ploeg in de ESPN-studio aan Telstar mocht koppelen. In de competitie gaat het echter minder voortvarend. Na het pak slaag tegen AFC concludeerde de club al dat er 'uit een ander vaartje getapt' zou moeten worden tegen VV Noordwijk, dat zaterdag naar Spakenburg komt.

De nummer voorlaatst van de Tweede Divisie zal dan dus aantreden met een ander gezicht in de dug-out, heeft de club twee dagen later bekendgemaakt. 'Een en ander heeft te maken met de tegenvallende resultaten van Spakenburg in dit seizoen', klinkt het. 'Spakenburg betreurt dit besluit te hebben moeten nemen maar benadrukt graag de bijzonder prettige samenwerking met Eric sinds zijn komst.'

Meijers is al jarenlang werkzaam in de top van het amateurvoetbal en had ook Keuken Kampioen Divisie-clubs Helmond Sport en Achilles '29 onder zijn hoede. Als trainer van de Groesbekers kreeg hij landelijke aandacht, na het verschijnen van de documentaire Voetbal Is Oorlog over het betaald voetbalavontuur van Achilles. Bij Spakenburg zat hij sinds eind 2019, toen hij de naar Feyenoord vertrokken John de Wolf opvolgde.