FC Kopenhagen ging akkoord met verzoek Daramy: 'Ik wilde naar Ajax'

FC Kopenhagen ging akkoord met verzoek Daramy: 'Ik wilde naar Ajax'

09-11-2021 08:37
60

Mohamed Daramy was vastberaden om afgelopen zomer naar Ajax te vertrekken. FC Kopenhagen deed aanvankelijk nog lastig, maar besloot uiteindelijk mee te werken. 

Daramy gooide in Denemarken hoge ogen met Ajax en wekte daarmee belangstelling van Ajax, dat eerst de pijlen op Kamaldeen Sulemana gericht had. "Toen Ajax kwam, was dat een geweldige kans voor mij. Het was spannend, vooral omdat iedereen Ajax kent. FC Kopenhagen bleef maar nee zeggen, tot ik tegen het einde van de transferperiode aangaf dat ik echt wilde vertrekken", zegt Daramy tegen TV3.

Daramy had ook zomaar in Denemarken kunnen blijven. Er lag een contract voor hem klaar, dat hij besloot niet te tekenen. "Mijn prioriteit was eigenlijk om te blijven en ik had zomaar een nieuw contract kunnen tekenen. Toen ik samen met mijn familie besloot dat het tijd was om een nieuwe stap te zetten, was Kopenhagen bereid om mee te werken."

Oud-Ajacied Michael Laudrup trekt nog niet aan de bel omdat Daramy zijn stempel nog niet heeft weten te drukken op Ajax. Hij krijgt slechts een handjevol minuten. "Hij heeft genoeg potentie, Ajax is een goede club voor jonge spelers die de volgende stap willen maken. Ajax en Nederland hebben een geschiedenis als het gaat om het bijbrengen van techniek en tactiek. Natuurlijk worden er soms fouten gemaakt, maar ze halen vaak genoeg de juiste speler binnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s