Van Gaal wuift Cillessen-suggestie weg: 'Denk dat hij boven Drommel zit'

Van Gaal wuift Cillessen-suggestie weg: 'Denk dat hij boven Drommel zit'

09-11-2021 16:11 Laatste update: 16:28
34

Louis van Gaal heeft Jasper Cillessen hoger zitten dan Joël Drommel. Toch werd de doelman van PSV in de eerste instantie opgeroepen en Cillessen niet. Daar had Van Gaal meerdere redenen voor.

Drommel moest zich afmelden bij Oranje wegens ziekte. Van Gaal riep Cillessen op als zijn vervanger, maar de bondscoach wil de Valencia-goalie geen vierde keus noemen onder de lat. "Nee, ik denk dat Jasper Cillessen boven Drommel zit", stelt Van Gaal op de persconferentie. Later onthulde de geboren Amsterdammer dat Cillessen momenteel de derde keus is.

"Alleen was hij geblesseerd en is hij aan het terugkomen. Dat is het grote verschil. Maar ik dicht Jasper veel kwaliteiten toe. Joël Drommel is voor de toekomst. En ik ben niet alleen bondscoach voor het heden, maar ook voor de toekomst."

Van Gaal noemt het 'fantastisch' voor Cillessen dat Drommel ziek is geworden. "Hij was er ook als eerste vanmorgen. Ik dicht hem heel grote kwaliteiten toe, Frans Hoek ook. Hij kan een rol spelen op het WK, maar er zijn meer keepers die dat kunnen. Dan komen weer de woorden in mij op: horen, voelen en zien."