Van Gaal wijst twee spelers aan die moeten strijden om plek van afwezige Berghuis

Van Gaal wijst twee spelers aan die moeten strijden om plek van afwezige Berghuis

09-11-2021 16:22
76

Steven Bergwijn en Donyell Malen moeten bij Oranje strijden om een plekje als rechtsbuiten, vertelt Louis van Gaal. De bondscoach kan deze interlandperiode namelijk niet beschikken over Steven Berghuis.

In het verleden stelde Van Gaal dat Berghuis zijn 'enige rechtsbuiten' is. De Ajax-aanvaller is echter niet fit, waardoor Van Gaal moet kijken naar alternatieven. "Nu gaat er iemand anders spelen, zo simpel is het", vertelt hij op de persconferentie. "Dan gaat de voorkeur van spelers even opzij. Ik heb op links meer opties dan op rechts."

Van Gaal hintte in de vorige interlandperiode naar een rol voor Noa Lang op de rechterflank. Is de aanvaller van Club Brugge een optie als opvolger van Berghuis? "Nee", antwoordt Van Gaal verrassend. "Ik vond het niet goed wat hij daar deed. Wie wel op de rechterkant kunnen spelen? Malen en Bergwijn."

Ondanks zijn gebrek aan echte rechtsbuitens, zal Van Gaal in een 4-3-3-systeem blijven spelen. "Ik kan geen ander systeem implementeren in een week, of in drie dagen."