Van Gaal over selecteren Rensch: 'Filosofie van Van Gaal niet van deze tijd'

Van Gaal over selecteren Rensch: 'Filosofie van Van Gaal niet van deze tijd'

09-11-2021 17:06
53

Bondscoach Louis van Gaal stapt af van zijn filosofie met het selecteren van Devyne Rensch. De achttienjarige verdediger krijgt de voorkeur boven spelers als Joël Veltman en Rick Karsdorp, hoewel hij bij Ajax nauwelijks in actie komt.

Het past niet in de 'filosofie' van Van Gaal om Rensch op te roepen. "Dat klopt. Maar ik denk dat de filosofie van Van Gaal niet meer past in deze tijd, omdat de tendens is dat er veel meer gerouleerd wordt. Er zijn nu grotere selecties. Rensch speelt weleens in Jong Ajax. Dat is de reden dat hij vorige keer in Jong Oranje twee duels heeft gespeeld: ik denk mee met hem. Dat heb ik ook aan hem uitgelegd. Maar nu is Timber weggevallen. Dan vind ik dat Devyne terecht is gekozen."

Van Gaal slaat Rensch hoger aan dan Veltman en Karsdorp, die wel basisspeler zijn bij respectievelijk Brighton & Hove Albion en AS Roma. "Dat zijn geen opties", is de bondscoach duidelijk tijdens de persconferentie. "Ik wil daar nog even op terugkomen", zegt hij even later. "Het zijn wel opties, maar op dit moment niet. Het gaat altijd om het moment. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar Devyne, dat vind ik een groot talent."

Volgens Van Gaal is er nog een reden om Rensch de voorkeur te geven. "Ik wilde eigenlijk geen vreemde eend in de bijt hebben in deze ronde, omdat er altijd iets verandert", doelt hij op het feit dat Veltman en Karsdorp onder hem nog niet bij Oranje zaten. "Helaas was Drommel ziek, dus moest ik het wel anders doen."