'Schreuder slaat nog geen twee weken na Barça-vertrek aanbieding af'

'Schreuder slaat nog geen twee weken na Barça-vertrek aanbieding af'

09-11-2021 18:07
47

Alfred Schreuder had razendsnel na zijn vertrek bij FC Barcelona weer aan de slag gekund. Hij kon de nieuwe trainer worden van de Israëlische topclub Maccabi tel Aviv, maar hij heeft de aanbieding afgeslagen.

Dat meldt Veronica Inside dinsdag op basis van bronnen. Schreuder had een contract voor anderhalf jaar kunnen tekenen in Tel Aviv, maar hij geeft de voorkeur aan een andere uitdaging. Of hij al meer aanbiedingen op zak heeft, is niet duidelijk.

De 49-jarige oefenmeester ging in de zomer van 2020 aan de slag als assistent van Ronald Koeman bij Barcelona. Nadat de ex-bondscoach zijn ontslag kreeg, moest ook Schreuder het veld ruimen in Camp Nou. Hij was eerder assistent van Erik ten Hag bij Ajax tijdens het succesvolle Champions League-seizoen waarin de halve finale werd bereikt. Ook stond hij op eigen benen bij FC Twente en Hoffenheim.

Hakim Ziyech liet zich eerder op de dag nog zeer lovend uit over Schreuder, met wie hij samenwerkte bij FC Twente en Ajax. "Alfred Schreuder staat bij mij op één", zei de spelmaker bij Tiki Taka Touzani.