Van de Looi reageert op Duitse zorgen om Brobbey: 'Dat begrijp ik wel'

Van de Looi reageert op Duitse zorgen om Brobbey: 'Dat begrijp ik wel'

09-11-2021 18:21
13

RB Leipzig heeft Brian Brobbey met frisse tegenzin afgestaan aan Jong Oranje, zo erkent Erwin van de Looi. Volgens de bondscoach is het contact met de Duitse topclub echter goed.

Leipzig-trainer Jesse Marsch had liever gezien dat Brobbey na zijn blessure vlieguren had gemaakt op het trainingsveld van zijn club, zo wist VoetbalPrimeur zondag te melden. "Ik begrijp hun zorgen natuurlijk wel", reageert Van de Looi in gesprek met Voetbal International. "Hij is geblesseerd geraakt bij ons en heeft sindsdien geen minuten meer gemaakt. De laatste keer zat hij wel bij de selectie. Maar zij zien ook wel: bij ons heeft hij misschien wel kans om minuten te maken."

Van de Looi erkent wel dat de kans op een nieuwe blessure groot is als Brobbey meteen negentig minuten speelt tegen Bulgarije (12 november) en Gibraltar (15 november). "Dat wil natuurlijk niemand. Hij gaat ze niet allebei spelen. We hebben daar wel heel intensief contact over. Het is ook niet zo dat zij zeggen: we laten hem niet gaan. Of dat wij hem hebben opgeëist."

Van de Looi houdt contact met Marsch. "De trainer zei nog: stuur me af en toe een appje hoe het met hem gaat. Op medisch vlak is er dagelijks contact. Uiteindelijk hebben we hetzelfde doel: hij wil wedstrijden winnen en ik wil wedstrijden winnen. Maar los daarvan willen we allebei dat Bryan fit blijft en zich steeds verder ontwikkelt tot een betere speler."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie