Mazraoui over 'akkefietje' bij Marokko: 'Hij wilde me dwingen om te drinken'

Mazraoui over 'akkefietje' bij Marokko: 'Hij wilde me dwingen om te drinken'

09-11-2021 20:45
70

Noussair Mazraoui heeft uitgelegd hoe hij in onmin is geraakt met de Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic. Die doet al enige tijd geen beroep meer op de rechtsback van Ajax.

"Vorig jaar was er een akkefietje. Het was in de coronaperiode", zegt Mazraoui in de uitzending van Bij Andy in de auto. "Ajax liet me niet gaan, maar Marokko wilde dat ik kwam omdat ze alles goed hadden geregeld. Ze zeiden dat ik moest komen. Ze hadden Ajax zelfs een brief en mail gestuurd. Als je niet op komt dagen, kunnen ze je schorsen. Uiteindelijk zei Ajax na drie of vier dagen: ga maar. Ik was dus drie of vier dagen te laat."

Wedden

Meer odds

"Ik ging naar Marokko en de trainer was geïrriteerd", vervolgt Mazraoui. "Ik ging trainen, het was warm en dus hadden we om de vijf minuten een drinkpauze. Ik had op een gegeven moment geen dorst meer en ging dus niet drinken. Toen kwam de bondscoach en hij zei: je moet drinken. Ik zei heel netjes: ik heb geen dorst, coach. Hij wilde me dwingen om te drinken, dat slaat nergens op. Het ging van netjes naar steeds agressiever."

Romain Saïss, captain van Marokko, probeerde de situatie te sussen, maar dat pakte verkeerd uit. "Hij gooide een waterflesje naar me toe. Ik pakte de waterfles op, gooide een beetje water op de grond, deed hem weer dicht en gooide hem weg. De trainer stuurde mij naar binnen en dat was het begin van dit gezeik."

Mazraoui had vervolgens een gesprek met Halilhodzic. "Ik was boos, hij was boos en ik zei: ik ben gekomen na drie, vier dagen en dan stuur je me tijdens de eerste training weg. Wat doe ik hier dan? Daarna hadden we het uitgesproken, voor mijn gevoel. Blijkbaar zat het hem nog dwars, want vanaf dat moment werd ik nog één keer opgeroepen en daarna niet meer."