'Bezinkt niet helemaal, vrienden zeggen: je komt van KKD en speelt nu Bundesliga'

'Bezinkt niet helemaal, vrienden zeggen: je komt van KKD en speelt nu Bundesliga'

10-11-2021 11:02
15

Micky van de Ven heeft teruggeblikt op zijn eerste maanden bij VfL Wolfsburg. De twintigjarige verdediger is nog in de wolken na zijn debuut voor Die Wölfe en laat zich ook uit over het ontslag van Mark van Bommel.

Afgelopen weekend speelde Van de Ven zijn eerste officiële wedstrijd voor Wolfsburg: hij mocht een half uur invallen tegen FC Augsburg. "Tijd om te genieten was er niet echt", vertelt hij tegenover de NOS. "Ik moest meteen een corner verdedigen. Maar aan het einde van de wedstrijd kwam de trots wel en kon ik even naar de tribune kijken. 

"Het bezinkt bij mij vaak niet helemaal", gaat Van de Ven verder. "Dan zeggen vrienden tegen mij: Hey Mick, je komt van de Keuken Kampioen Divisie en hebt dit weekend gewoon Bundesliga gespeeld. Dan zeg ik: Oh ja, dat klopt wel ja."

Van de Ven had afgelopen zomer ook de mogelijkheid om naar Feyenoord en PSV te gaan. Hij koos echter voor Wolfsburg. Daar speelde de inmiddels ontslagen Mark van Bommel ook een rol in. "Het was ook lekker dat hij Nederlands sprak: als ik er even niet uitkwam, kon ik het gewoon in het Nederlands vragen. En hij kende het Nederlandse voetbal natuurlijk."

"Maar toen hij ontslagen werd, was dat voor mij ook de eerste keer", stelt Van de Ven. "Ik opende de appgroep en zag een bericht dat hij ontslagen was. Ik heb hem nog een appje gestuurd en daar reageerde hij goed op. Veel mensen maakten zich zorgen om mij en dachten dat het voor mij dan ook wel afgelopen zou zijn. Maar dat is gelukkig niet zo."