Cillessen rekent af met De Boer en co.: 'Veel mensen denken het, maar is niet zo'

Cillessen rekent af met De Boer en co.: 'Veel mensen denken het, maar is niet zo'

10-11-2021 11:53
72

Ondanks dat hij momenteel de derde doelman is bij Oranje, blijft Jasper Cillessen strijdbaar. De goalie neemt geen genoegen met zijn rol, maar benadrukt dat hij er niet 'vervelend' door zal worden.

Op de persconferentie van dinsdag maakte bondscoach Louis van Gaal bekend dat Cillessen momenteel de derde keus is onder de lat bij Oranje. "Dat heb ik vaker gehoord", vertelt Cillessen lachend voor de camera van ESPN. "De situatie is nu zo, maar hij zei ook dat het voorlopig zo is, dus op dit moment. Het staat niet vast en het is aan mij om te laten zien wat ik nog steeds kan."

De 32-jarige sluitpost maakt vervolgens duidelijk dat hij niet zomaar genoegen neemt met zijn huidige rol. "Nee, maar volgens mij neemt niemand genoegen met een reserverol. Maar goed, ik ga niet vervelend worden, wat veel mensen wel over mij denken. Dat is niet zo."

Onder meer oud-bondscoach Frank de Boer vertelde dat het niet Cillessen 'zijn ding' is om op de bank te zitten. Dat was één van de redenen voor De Boer om de zestigvoudig international niet mee te nemen naar het EK, met zijn coronabesmetting.