West Ham-overname officieel: 'Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van deze club'

West Ham-overname officieel: 'Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van deze club'

10-11-2021 15:01
27

West Ham United valt voor een deel in Tsjechische handen. De club uit Londen maakt woensdag bekend dat Tsjechische investeringsgroep 1890s holdings een deel van de aandelen overneemt.

De investeringsgroep staat onder leiding van de steenrijke Daniel Kretínsky en heeft nu 27% van de West Ham-aandelen in bezit. Bij de nummer drie van de Premier League staan al drie Tsjechen onder contract: Vladimír Coufal, Tomás Soucek en Alex Král. In Tsjechië is 1890s holdings al grootaandeelhouder van Sparta Praag. Het is de bedoeling dat West Ham de stijgende lijn op sportief vlak kan doorzetten door de gedeeltelijke overname.

Wedden

Meer odds

Kretínsky is blij met de West Ham United-deal, laat hij weten aan de clubkanalen. "Ik waardeer en respecteer de uitzonderlijke geschiedenis van West Ham United enorm, net als de loyale en gepassioneerde fans. Iedereen heeft de groei van de club kunnen zien in de laatste jaren. Ik ben blij dat ik daar nu deel van kan uitmaken."

Karren Brady, de vicevoorzitter van The Hammers, reageert ook op het nieuws. "David Sullivan en David Gold (de grootaandeelhouders van West Ham, red.) zijn altijd heel duidelijk geweest over het vinden van de juiste extra investeerders. We kijken er erg naar uit om met elkaar samen te werken."