Ajax wint met spelers uit eerste én tweede elftal ruim van Sparta in oefenduel

10-11-2021 15:40
69

Ajax heeft Sparta woensdagmiddag in een besloten oefenduel verslagen. Op het hoofdveld van De Toekomst boekten de Amsterdammers een 3-0 overwinning.

Doordat veel Ajax-spelers zijn uitgevlogen voor interlands, trad de ploeg van Erik ten Hag met veel andere gezichten aan tegen Sparta. Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Zakaria Labyad en David Neres waren de bekendste namen die op het veld stonden. Bij Sparta verschenen meerdere basisspelers aan de aftrap.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Ajax op voorsprong. Jong Ajax-aanvaller Giovanni nam de openingstreffer voor zijn rekening. Daarna werden de Amsterdammers via Labyad en Neres een aantal keer gevaarlijk. Het duo wist echter niet tot scoren te komen. Dat lukte Schuurs op slag van rust wel: de centrale verdediger kopte een corner in het Sparta-doel voor de 2-0.

In de tweede helft kreeg Sparta een goede kans op de 2-1, maar aan de andere kant bepaalde Ajax de einduitslag op 3-0. Talent Amourricho van Axel Dongen wist te bal van dichtbij binnen te tikken.