'Napoli gaat zich melden bij Ajax en zet in op winterse transferdeal'

'Napoli gaat zich melden bij Ajax en zet in op winterse transferdeal'

10-11-2021 18:36
169

Ajax dreigt Noussair Mazraoui al in de winter kwijt te raken. Napoli, de gedeelde koploper van de Serie A, hoopt de uitblinker van de Amsterdammers over te nemen.

Met dat transfernieuws pakt La Gazzetta dello Sport woensdag uit. De roze sportkrant schrijft dat Napoli op weg naar de eerste landstitel sinds 1990 de selectie tussentijds wil versterken. Daarbij kijken de Italianen naar zowel een links- als rechtsback.

Mazraoui is in beeld voor de rechterkant. Zijn situatie is bekend: Ajax probeert het aflopende contract met man en macht te verlengen, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. "Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt", zei Mazraoui, die zondag zijn 24ste verjaardag viert, in het programma Bij Andy in de Auto.

Mazraoui is dit seizoen in bloedvorm en maakt ook indruk in de Champions League. In Napels moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Giovanni Di Lorenzo, die afgelopen zomer Europees kampioen werd met Italië. Voor de linksbackpositie kijkt Napoli naar Reinildo Mandava van Lille OSC. Ook zijn contract loopt af.