Van Hanegem zag Ajax-duo snel debuteren: 'Zit ook iemand bij Feyenoord'

Van Hanegem zag Ajax-duo snel debuteren: 'Zit ook iemand bij Feyenoord'

10-11-2021 19:46
130

Willem van Hanegem begrijpt weinig van de keuzes van Louis van Gaal. De bondscoach riep Jasper Cillessen in eerste instantie niet op vanwege een gebrek aan wedstrijdritme, terwijl dat voor bankzitter Devyne Rensch geen argument leek te zijn.

Van Hanegem vindt het niet meer dan terecht dat Cillessen alsnog deel uitmaakt van het Nederlands elftal, na de afmelding van Joël Drommel. Volgens De Kromme is de rolverdeling onder de Oranje-lat echter duidelijk. "Je zou wel kippig zijn als Justin Bijlow geen nummer één is", reageert hij bij ESPN. "Als je Cillessen erbij haalt is hij minimaal twee, maar niet één. Kom op, hé."

Wedden

Meer odds

Cillessen is sinds eind september weer basisspeler bij Valencia, waarvoor hij de laatste zeven wedstrijden in de Primera División onder de lat stond. Toch passeerde Van Gaal hem aanvankelijk vanwege een gebrek aan wedstrijdritme. Rensch komt bij Ajax nauwelijks aan bod, maar werd wel verkozen boven Rick Karsdorp en Joël Veltman, nadat Jurriën Timber was afgehaakt. "Dat is toch eigenlijk heel vreemd? Die jongen is net begonnen, dan wordt hij geselecteerd voor het Nederlands elftal. Nu speelt hij bij Jong Ajax en zit hij weer bij het Nederlands elftal. Dat is ook zoiets... Het is niet te begrijpen", aldus Van Hanegem.

De Feyenoord-icoon vindt het opmerkelijk dat Rensch en ook Timber na hun doorbraak razendsnel bij Oranje werden gehaald, terwijl Bijlow langer op zijn kans moest wachten. "Ik vond het niet gek dat ze geselecteerd werden, want het zijn twee goede, jonge spelers. Maar dan moet je ook zien dat er een heel goede, jonge keeper bij Feyenoord zit. En ik praat hier niet voor de parochie van Bijlow, die heeft ons niet nodig. Hij is een geweldige keeper."