'Ik had aanbiedingen van Ajax en United, maar keuze voor Dortmund was makkelijk'

'Ik had aanbiedingen van Ajax en United, maar keuze voor Dortmund was makkelijk'

10-11-2021 20:15
38

Immanuel Pherai blijft geloven in een doorbraak bij Borussia Dortmund. De twintigjarige aanvallende middenvelder wacht na een huurperiode bij PEC Zwolle op zijn doorbraak bij de Bundesliga-topclub, die hij in 2017 verkoos boven Manchester United en Ajax.

Pherai speelde in de jeugd van AZ, toen Dortmund hem oppikte. "Ik had op dat moment aanbiedingen van Ajax en Manchester United, maar toen kwam Dortmund", zegt hij tegen Spox. "Ik was zelfbewust genoeg om de stap naar het buitenland te wagen. Ik besloot al snel om niet naar United te gaan, hoewel de interesse concreet was en ik daar werd uitgenodigd. Na het eerste gesprek met Dortmund, was de keuze makkelijk. Zij hadden een concreet plan."

Het vorige seizoen stalde Dortmund hem bij PEC Zwolle. "Het ging sportief niet goed en ik had graag meer gespeeld, maar het was toch een waardevolle ervaring. Toen ik mijn eerste doelpunt maakte, kreeg ik berichtjes van Otto Addo (toenmalig assistent-trainer, red.), Giovanni Reyna en Erling Haaland. Maar er was geen direct contact, het meeste ging via mijn zaakwaarnemer."

Die zaakwaarnemer was Mino Raiola, die ook Haaland adviseert. "Ik ken Erling al een tijdje vanwege Mino en ik herinner me nog dat ik in het begin dacht: hij heeft niet veel meer talent dan ik", lacht Pherai. "Maar ik realiseerde me al snel dat ik op mijn negentiende nog een kind was vergeleken met hem. Erling lijkt zich in zijn hoofd al dertig te voelen."

Pherai steekt het nodige op van de Noorse topspits. "Alles draait om voetbal. Hij is een echte professional en doet dingen waar ik niet eens vanaf wist. Zo zet hij een uur voor het slapen een speciale bril op, die het blauwe licht van je mobiel en de televisie filtert om het slapen te verbeteren. Ik heb toen ook meteen zo'n bril besteld."

Pherai speelt momenteel weer voor het tweede team van Dortmund, waar hij nog een contract heeft tot medio 2022. Wat er gaat gebeuren, weet hij nog niet. "Ik heb de droom niet opgegeven, ik wil mijn eerste Bundesliga-wedstrijd voor BVB spelen. Een nieuw contract en dan een nieuwe verhuur, zou ook een goede optie zijn."