Vink adviseert Van Gaal: 'Ik zou Dumfries inruilen voor Koopmeiners'

Vink adviseert Van Gaal: 'Ik zou Dumfries inruilen voor Koopmeiners'

10-11-2021 23:06
68

Marciano Vink adviseert bondscoach Louis van Gaal om een tactische variant toe te passen in het WK-kwalificatieduel van Nederland met Montenegro. De analist van ESPN zou Denzel Dumfries vervangen door Teun Koopmeiners.

"We weten allemaal van Dumfries dat hij buitenom komt. Dat betekent dus dat Malen aan de binnenkant ruimte moet maken voor hem", zo legt Vink uit bij Voetbalpraat. "Als je in een hele kleine ruimte gaat spelen met negen Montenegrijnen en jij komt als buitenspeler ook nog te snel naar binnen, dan gaat het ontzettend druk zijn. Ook Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen moeten daar ergens rondlopen en Memphis wil uit de spits komen."

"Het kan zijn dat je elkaar in de weg gaat lopen", vervolgt de oud-speler van Ajax en PSV. "Mocht dat zo zijn, dan zou ik Dumfries inruilen voor Koopmeiners. Dat klinkt heel gek, maar Koopmeiners speelt bij Atalanta Bergamo ook in die zone aan de rechterkant. Het is een iets ander systeem, maar dan krijg je met Frenkie de Jong en Koopmeiners twee voetballers op het middenveld. En je maakt meer ruimte in die drukke strook, want Malen hoeft niet meer naar binnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s