'Ruildeal met Dessers pakt verkeerd uit: uitzichtloze situatie bij FC Utrecht'

'Ruildeal met Dessers pakt verkeerd uit: uitzichtloze situatie bij FC Utrecht'

FC Utrecht haalde Adrián Dalmau in 2019 op bij Heracles Almelo en liet Cyriel Dessers de omgekeerde weg bewandelen, maar die deal is uitgedraaid op een mislukking. De 27-jarige Spaanse spits verkeert in een uitzichtloze situatie in De Galgenwaard, meldt het Algemeen Dagblad.

Trainer René Hake deed dit seizoen pas vijf keer een beroep op Dalmau, die in totaal slechts 165 minuten speelde. Hij moet Anastasios Douvikas voor zich dulden in de pikorde, maar ook Remco Balk en Sander van de Streek genieten de voorkeur. In de laatste vijf Eredivisie-duels kwam Dalmau zelfs helemaal niet in actie, zelfs niet toen Utrecht bijvoorbeeld tegen Vitesse om goals verlegen zat.

Volgens het AD werd er afgelopen zomer al geïnformeerd naar Dalmau, die een aflopend contract heeft, en een winters vertrek zal dan ook besproken worden. Zijn avontuur in de Domstad draaide onder meer door blessures uit op een mislukking, maar inmiddels is hij al enige tijd fit. Dat Dessers Heracles miljoenen opleverde maakt het extra pijnlijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s