KNVB waarschuwt kabinet: 'Mensen zoeken elkaar dan thuis op om te kijken'

KNVB waarschuwt kabinet: 'Mensen zoeken elkaar dan thuis op om te kijken'

11-11-2021 13:52
84

De KNVB hoopt dat het betaald voetbal in Nederland wordt ontzien mocht het kabinet 'lockdown-achtige maatregelen' nemen, zoals het Outbreak Management Team (OMT) adviseert. De bond houdt het nieuws aandachtig en met enige bezorgdheid in de gaten.

"De cijfers stijgen hard en we begrijpen dat deze situatie om nieuwe maatregelen vraagt. We wachten het besluit van het kabinet af, maar het betaald voetbal heeft de zaken goed op orde", zegt een woordvoerder in gesprek met De Telegraaf. "Wij beschikken over een kundige en professionele wedstrijdorganisatie die altijd het coronatoegangsbewijs checkt. Anders kom je er gewoon niet in."

Volgens de KNVB blijkt uit de cijfers van het RIVM en de GGD ook niet dat de wedstrijden van Oranje en de duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie besmettingshaarden zijn. "Eventuele beperkende maatregelen voor stadionbezoek zullen dus weinig effect hebben op de besmettingscijfers. Het kan zelfs een negatief effect hebben omdat mensen elkaar thuis gaan opzoeken om voetbal te kijken zonder controles."

Het Nederlands elftal speelt dinsdag de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in De Kuip.