'Grote schoonmaak bij Barcelona: Xavi heeft medisch hoofd niet nodig'

'Grote schoonmaak bij Barcelona: Xavi heeft medisch hoofd niet nodig'

11-11-2021 17:49
34

De grote schoonmaak bij FC Barcelona na de aanstelling van Xavi Hernández als nieuwe oefenmeester is begonnen. De Spanjaard zou geen prijs meer stellen op de diensten van het hoofd van de medische staf.

Barcelona heeft de afgelopen periode te kampen gehad met veel blessures en Xavi vermoedt dat dat te maken heeft met de werkwijze van de technische staf. ESPN weet nu te melden dat hij afscheid heeft genomen van Ramon Canal, het hoofd van de medische staf, analisten en fysieke trainers.

Eerder besloot de nieuwe oefenmeester al om de verbintenissen met een fysiotherapeut en een conditietrainer te laten ontbinden. Dat was al wel duidelijk, aangezien hij tijdens zijn presentatie zijn zorgen uitte over de fysieke staat van de spelers van Barça.

Xavi is sinds deze week de nieuwe trainer van Barcelona. Hij volgt Ronald Koeman op, die onlangs vanwege de teleurstellende resultaten werd ontslagen. De stadsderby tegen Espanyol van zaterdag 20 november betekent de vuurdoop van Xavi als trainer van de Blaugranas.