Van de Looi geeft duidelijk signaal af: Dat is wel een probleem, ja

Van de Looi geeft duidelijk signaal af: "Dat is wel een probleem, ja"

12-11-2021 07:46
12

Erwin van de Looi noemt het gebrek aan speeltijd bij veel Jong Oranje-spelers 'een probleem'. De 49-jarige coach ziet dat hij de zaken dan ook anders moet aanpakken dan dat hij eerst deed met de Nederlandse talenten.

Afgelopen weekend speelden de Jong Oranje-spelers gemiddeld 35 minuten bij hun club, berekende De Telegraaf. "Dat is wel een probleem, ja", reageert Van de Looi in gesprek met de ochtendkrant. "Ik heb het liefst dat spelers over voldoende wedstrijdritme beschikken. Dat is altijd lekkerder."

"Bij de betere Nederlandse clubs heb je al te maken met grote selecties, is de concurrentie groot. Maar in het buitenland zijn de selecties nóg groter", vertelt Van de Looi over de oorzaak van het probleem. "En in deze selectie van Jong Oranje spelen veel jongens in het buitenland. Daar is het nog moeilijker om aan voldoende minuten te komen. Dat is wel een probleem."

De bondscoach van Jong Oranje ziet dat hij andere dingen moet doen dan in de vorige kwalificatiecyclus. "Toen beschikte ik over veel jongens van AZ, maar ook van Ajax en andere Nederlandse clubs. Ze speelden allemaal gewoon heel veel. Dat maakte het makkelijker voor de staf en de spelers. Die raakten minder snel geblesseerd, omdat ze fit waren en iedere week werden opgesteld. Dan kan je het prima volhouden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie