Xavi krijgt lof van voormalig Barcelona-maatje: 'Hij krijgt Barça weer op de rit'

Xavi krijgt lof van voormalig Barcelona-maatje: 'Hij krijgt Barça weer op de rit'

12-11-2021 08:59
28

Andrés Iniesta denkt dat FC Barcelona de goede keuze heeft gemaakt met het aanstellen van Xavi. De middenvelder van Vissel Kobe weet zeker dat zijn oud-collega de boel bij de Catalaanse club weer op de rit krijgt.

Vorige week werd Xavi aangesteld als hoofdtrainer van Barcelona. Iniesta, die jarenlang samen met Xavi op het Barça-middenveld speelde, reageerde bij Catalunya Ràdio op de aanstelling van zijn oud-ploeggenoot. "Xavi heeft de ideale persoonlijkheid als trainer van Barcelona. Hij kan mensen verbinden, maar heeft ook een sterke mening en weet hij wil."

'Xavi heeft al veel dingen meegemaakt en weet daardoor precies hoe de voetballerij in elkaar zit", gaat een lovende Iniesta verder. "Ik denk dat hij Barcelona weer op de rit gaat krijgen", besluit de 37-jarige Spanjaard.

Barcelona wist Xavi los te weken bij Al-Sadd, waar de oud-middenvelder eigenlijk nog onder contract stond. Na de interlandperiode wacht de eerste uitdaging voor de coach: dan staat de derby tegen Espanyol op het programma voor Barcelona.