'Weinig kansen, doelpunten en punten, maar we hebben kwaliteit voor linkerrijtje'

'Weinig kansen, doelpunten en punten, maar we hebben kwaliteit voor linkerrijtje'

12-11-2021 11:56
16

Kaj Sierhuis had zich ongetwijfeld iets meer voorgesteld van zijn wittebroodsweken bij Heracles Almelo. Na negen optredens staat de teller op één goal. Donderdag scoorde hij weer een keer in het verloren oefenduel met Fortuna Düsseldorf (2-1).

Het doelpunt smaakt Sierhuis naar meer. "Het is een tijdje geleden hè?", reageert hij tegenover TC/Tubantia. Bij zijn Heracles-debuut, op 19 september tegen AZ, was hij voor eerst - en laatst - trefzeker.

Met heel Heracles gaat het moeizaam. "We zitten in een lastige periode, komen minder goed in ons spel. Dat leidt tot weinig kansen, doelpunten en weinig punten. Als je in zo'n fase zit, is er ook minder vertrouwen en lef en kom je niet in je kracht. Onze kracht moet het veldspel zijn, maar de laatste tijd hebben we dat te weinig laten zien."

"We zoeken naar de juiste invulling, naar vertrouwen en durf om het tij te keren", aldus Sierhuis, die ervan overtuigd is dat het kan in Almelo. "We hebben de kwaliteit voor het linkerrijtje. Maar dat kan alleen door hard te werken, dat besef moet er bij iedereen zijn."