Martina anderhalf jaar na aflopen Everton-contract op proef in Deventer

Martina anderhalf jaar na aflopen Everton-contract op proef in Deventer

12-11-2021 16:59 Laatste update: 17:15
3

Cuco Martina maakt zich op voor een mogelijke terugkeer op de Nederlandse velden. De oud-verdediger van onder meer RBC Roosendaal, RKC Waalwijk, FC Twente en Feyenoord begint na het weekend aan een proefperiode bij Go Ahead Eagles.

Dat heeft de nummer tien van de Eredivisie vrijdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Martina stond tussen 2017 en 2020 onder contract bij Everton – en werd tussentijds ook uitgeleend aan Stoke City en Feyenoord – en zit sindsdien zonder club. De 52-voudig international gaat vanaf maandag meetrainen met Go Ahead, dat overigens in het midden laat of er eventueel een contract in zit voor Martina.

De verdediger krijgt wel gezelschap van een tweede proefspeler: de Griekse linksback Aventis Aventisian. De negentienjarige verdediger – die uitkwam voor jeugdelftallen van Griekenland én Armenië – staat onder contract bij PAOK Saloniki, maar mag zich dus bewijzen in Deventer. Go Ahead zou een extra linksback prima kunnen gebruiken, aangezien aanvoerder Bas Kuipers onlangs een knieoperatie heeft ondergaan en stand-in Turan Tuzlacik al langere tijd geblesseerd is.