''Frontrunner' Van Bronckhorst stelt twee criteria tijdens gesprekken met Rangers'

''Frontrunner' Van Bronckhorst stelt twee criteria tijdens gesprekken met Rangers'

12-11-2021 23:42
29

Giovanni van Bronckhorst is de 'frontrunner' voor de trainersvacature bij zijn oude club Rangers FC, meldt de Schotse krant The Daily Record. Beide partijen gaan spoedig met elkaar in gesprek, al is het nog niet zeker dat Van Bronckhorst inderdaad toe gaat happen.

De regerend kampioen van Schotland is op zoek naar een nieuwe manager, nadat Steven Gerrard tussentijds is vertrokken naar Aston Villa. Volgens The Daily Record zal er nog binnen 24 uur een onderhoud zijn met sportief directeur Ross Wilson. Van Bronckhorst – clubloos sinds zijn vertrek bij het Chinese Guangzhou R&F – heeft interesse, maar stapt pas in als hij zijn eigen technische staf mag samenstellen én als hij de garantie krijgt dat Rangers de financiële middelen heeft om eventuele uitgaande transfers op te vangen. Voormalig Feyenoord- en huidig Fortuna-assistent Jan Wouters wordt al genoemd als mogelijke rechterhand van Gio.

Transferspecialist Fabrizio Romano maakte eerder deze week melding van twee concurrenten voor Van Bronckhorst, maar volgens de berichtgeving uit Schotland staan er meer namen op het lijstje van Rangers. Gennaro Gattuso – eveneens een verleden op Ibrox als speler – is de bekendste, maar ook Kjetil Knutsen (Bodø/Glimt) en Alexander Blessin (KV Oostende) zouden in beeld zijn.