Vermoedelijke XI: Van Gaal zet Malen op rechts en laat één speler buiten selectie

Vermoedelijke XI: Van Gaal zet Malen op rechts en laat één speler buiten selectie

13-11-2021 10:27
73

Marten de Roon zit zaterdagavond als enige speler uit de selectie van Oranje op de tribune, wanneer de ploeg van bondscoach Louis van Gaal het in de WK-kwalificatie opneemt tegen Montenegro. Van Gaal heeft de Atalanta Bergamo-middenvelder niet nodig.

Van Gaal heeft 24 spelers meegenomen naar Montenegro, maar mag er maar 23 opnemen in de wedstrijdselectie. Hierdoor is hij genoodzaakt om één speler op de tribune te zetten. Dat is De Roon geworden. De middenvelder was onder Frank de Boer nog een vaste waarde, maar Van Gaal speelt met één controlerende middenvelder in plaats van twee. Dat is De Roon fataal geworden, aangezien Frenkie de Jong de voorkeur krijgt. Tegen Gibraltar zat De Roon ook al niet bij de wedstrijdselectie.

Met wat geluk kan Nederland zich zaterdag al plaatsen voor het WK in Qatar. Wanneer het zelf wint van Montenegro en Noorwegen niet wint van Letland, is een WK-ticket binnen. Mocht Noorwegen wél winnen, dan valt de beslissing op dinsdag, wanneer Nederland en Noorwegen het tegen elkaar opnemen in De Kuip. 

Volgens het Algemeen Dagblad zorgt Van Gaal met zijn opstelling zaterdagavond voor weinig verrassingen. Donyell Malen start als rechtsbuiten en Arnaut Danjuma als linksbuiten, voor de rest zijn de namen vrij simpel in te vullen.

Vermoedelijke XI Oranje volgens het AD
Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; De Jong, Wijnaldum, Klaassen; Malen, Memphis, Danjuma.