Klaassen over zijn rol bij Oranje: 'Drie mensen fietsen harder dan twee'

Klaassen over zijn rol bij Oranje: 'Drie mensen fietsen harder dan twee'

13-11-2021 11:52 Laatste update: 11:52
26

Davy Klaassen voelt zich goed bij het Nederlands elftal. Ondanks een reserverol bij Ajax, lijkt de middenvelder een vaste waarde voor bondscoach Louis van Gaal. Vooral de samenwerking met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum verloopt uitstekend.

"Ik denk dat drie mensen harder fietsen dan twee", doelt Klaassen in gesprek met de NOS op de samenwerking met De Jong en Wijnaldum bij Oranje. "Ik voel me hartstikke goed. Ik ben heel blij dat ik speel en speel ook goed, vind ik. Geen reden om niet blij te zijn."

'Mister 1-0' hoopt ook tegen Montenegro en Noorwegen belangrijk te kunnen zijn voor Oranje. Waarom hij zo vaak de eerste treffer van de wedstrijd maakt? Klaassen weet het zelf ook niet precies. "Ik weet niet of dat toeval is. Ik ben sowieso wel iemand die regelmatig scoort. Ik sta ook op een positie waar je vaak in die positie kan komen, dus dat helpt allemaal mee. Zoals altijd mijn antwoord is: ik heb er niet echt een verklaring voor."

De wedstrijd tegen Noorwegen van aanstaande dinsdag zou eigenlijk in een uitverkochte Kuip gespeeld gaan worden, maar door de nieuwe maatregelen van het kabinet blijft het stadion leeg.Β "Het is heel vervelend", vervolgt Klaassen. "Op een gegeven moment was je eraan gewend, maar nu ben je weer gewend om met publiek te spelen. Zeker in zo'n wedstrijd tegen Noorwegen, wat natuurlijk heel belangrijk wordt, is dat wel heel zuur."