De Bruyne 'sms'te dronken' met Klopp en Mourinho: 'Mourinho won het pleit'

De Bruyne 'sms'te dronken' met Klopp en Mourinho: 'Mourinho won het pleit'

13-11-2021 16:44
10

Kevin De Bruyne wordt tegenwoordig gezien als een van de beste middenvelders ter wereld. Toen hij nog voor Werder speelde, sms'te hij al met coaches als Jürgen Klopp en José Mourinho. De Portugees wist de 'strijd' uiteindelijk te winnen.

De Bruyne ging na zijn Werder Bremen-periode naar Wolfsburg, maar had destijds al contact met Klopp en Mourinho. Een vriend van De Bruyne, Kenneth Staelens, vertelt een anekdote. "We zaten in een club in LA, een beetje dronken. We vroegen Kevin: wie stuurt je de hele tijd berichten? Dat was Klopp. Tien minuten later zat hij weer op zijn gsm. Nog altijd Klopp? Nee, dit keer was het Mourinho, die hem terug wilde bij Chelsea. Ongelofelijk, sms'en met twee topcoaches. Mourinho won het pleit", aldus Staelens in de podcast MIDMID.

Uiteindelijk kreeg De Bruyne onder Mourinho geen speelkansen. "Het is een fabeltje dat je altijd een kans krijgt als je goed traint. Ik deed genoeg, maar zag geen opties meer om te spelen. Ik heb Mourinho geen uitleg gevraagd, maar ik verwijt hem ook niets. Hij moest keuzes maken. We kwamen hem later nog eens tegen op hotel en hij was super vriendelijk", aldus De Bruyne.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie