Van Gaal maakt Oranje-opstelling bekend: Malen en Danjuma op de vleugels

Van Gaal maakt Oranje-opstelling bekend: Malen en Danjuma op de vleugels

13-11-2021 18:55 Laatste update: 19:17
63

Louis van Gaal heeft de opstelling voor de wedstrijd tegen Montenegro bekend gemaakt. De oefenmeester heeft gekozen voor de te verwachten namen en zet Arnaut Danjuma en Donyell Malen op de vleugels.

Van Gaal heeft gekozen voor de verwachte namen tegen Montenegro en start met Justin Bijlow op doel. De achterhoede wordt gevormd door Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind. 

Op het middenveld kiest Van Gaal ondanks zijn geringe speeltijd bij Ajax voor Davy Klaassen. Hij vormt een 'tandem' met Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. Op de vleugels had de bondscoach wat minder te kiezen. Arnaut Danjuma start op links, Donyell Malen op rechts. De aanval wordt gecompleteerd door Memphis Depay. Het is de tweede keer dat Danjuma in de basis begint. De vorige keer was drie jaar geleden, tijdens Nederland - België. Hij wist het net toen één keer te vinden.

Nederland heeft een overwinning nodig op bezoek in Montenegro om de eerste plaats in de WK-kwalificatiepoule in handen te houden. Dinsdag moet het karwei vervolgens afgemaakt worden tegen Noorwegen, dat op bezoek komt in De Kuip. Mogelijk helpt Noorwegen Nederland zaterdagavond al een handje. Het land staat na 50 minuten spelen tegen Letland nog op 0-0.