Van Gaal begon te juichen na Noorwegen - Letland: 'Zei al dat het kon gebeuren'

Van Gaal begon te juichen na Noorwegen - Letland: 'Zei al dat het kon gebeuren'

13-11-2021 20:36
21

Louis van Gaal volgde de wedstrijd tussen Noorwegen en Letland, die in 0-0 eindigde en daardoor de weg richting het WK plaveide voor Oranje, via zijn telefoon. Toen het duel eindigde, vierde de bondscoach een feestje.

Van Gaal was in gezelschap van zijn spelers en een deel van zijn staf toen de uitslag uit Oslo doorsijpelde. "Via de mobiele telefoon krijg je het direct binnen", zegt hij tegen de NOS. "Als het dan gebeurt, dan ga ik juichen ja. En dan doet de rest ook mee. Het was een leuk en mooi moment en daarom deed ik het ook."

De bondscoach had eerder op de dag al voorspeld dat een dergelijk scenario wel eens zou kunnen voorvallen en dat Oranje zaterdag het WK al kan halen. "Ik had al gezegd dat het vanavond ook al zou kunnen. Misschien gebeurt dat wel. Wij hebben nu twee kansen en dus moet de druk minder groot zijn. In principe mag het niet meer mis."

Oranje en Montenegro trappen om 20.45 uur af. Nederland kan met een zege naar het WK in Qatar en dan gaat de wedstrijd tegen Noorwegen van dinsdag nergens meer om.