PSV troefde Club Brugge af: 'Ik vond dat zij mij voetballend beter lagen'

PSV troefde Club Brugge af: 'Ik vond dat zij mij voetballend beter lagen'

13-11-2021 22:13
11

Club Brugge zet steeds meer stevig in op de jeugd en hoopt grote Belgische talenten te zien doorbreken bij de club. Soms probeert het ook enkele talenten weg te halen bij andere clubs. Daar was Fedde Leysen er één van, maar dat plannetje bleek niet succesvol te zijn. Hij trok naar PSV.

Leysen stond in de jeugd te boek als een bijzonder groot talent en kwam op vijftienjarige leeftijd nog uit voor Oud-Heverlee Leuven. Daar speelde hij zich in de kijker van flink wat clubs, waaronder Club Brugge. Bij Het Belang van Limburg onthult Leysen dat Blauw-Zwart hem ook in huis probeerde te halen.

De verdediger koos echter niet voor de Belgische landskampioen, maar trok naar PSV, waar hij nu voor het Jong-elftal in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt. "Ik vond dat PSV mij voetballend beter ligt. Bovendien kon ik thuis blijven wonen. Eindhoven is nog een stuk dichter bij Geel dan Brugge", vertelt hij.

Leysen wordt bij onze zuiderburen nog altijd goed in de gaten gehouden, want bondscoach Jacky Mathijssen selecteerde hem voor Jong België.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast