Update: KNVB bevestigt afwezigheid van De Vrij: 'Get well soon, Stefan!'

Update: KNVB bevestigt afwezigheid van De Vrij: 'Get well soon, Stefan!'

14-11-2021 07:06 Laatste update: 17:49
88

Het Nederlands elftal kan dinsdag in het beslissende WK-kwalificatieduel met Noorwegen niet beschikken over Stefan de Vrij. De centrale verdediger liep een hamstringblessure op in de rampzalig verlopen uitwedstrijd tegen Montenegro (2-2).

De Vrij viel kort voor tijd uit in Podgorica met een hamstringblessure. "Ik denk dat het uitgesloten is dat De Vrij dinsdag speelt", laat bondscoach Louis van Gaal weten. De mandekker van Internazionale werd vervangen door Matthijs de Ligt, die vermoedelijk ook in het rechtstreekse duel met Noorwegen voor een WK-ticket de honneurs waarneemt.

Van Gaal ging in gesprek met de NOS ook in op zijn wisselbeleid. Oranje kwam op 0-2 tegen de Montenegrijnen, maar zonder Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Arnaut Danjuma ging het helemaal mis. De bondscoach zag zich gedwongen om het drietal te vervangen. "Ik wisselde om juist die blessures uit de weg te gaan. We moeten het afwachten. Ik denk dat De Jong wel kan spelen dinsdag, Arnaut Danjuma en Wijnaldum ook."

Update: Stefan de Vrij zal het allesbeslissende WK-kwalificatieduel met Noorwegen definitief aan zich voorbij moeten laten gaan. De stopper van Internazionale heeft het trainingskamp verlaten met de blessure die hij uit bij Montenegro (2-2) opliep. Dat heeft de KNVB zondag bevestigd.