'Als dit De Boer was overkomen, dan waren de voorpagina's te klein geweest'

'Als dit De Boer was overkomen, dan waren de voorpagina's te klein geweest'

14-11-2021 07:21
61

Het Nederlands elftal haalde zaterdag een bedroevend niveau in het WK-kwalificatieduel met Montenegro, oordeelt Hans Kraay jr. De analist van ESPN zag Oranje een uitgelezen kans missen om zich te plaatsen voor het WK.

"Het was erbarmelijk, het was onthutsend, het was niet om aan te gluren", steekt Kraay van wal bij ESPN. "Dan heb ik het ook over de eerste tachtig minuten, toen het 0-2 voor Nederland stond. Het was heel erg saai, futloos en bewegingsloos. Je moet vuile meters maken voor elkaar en ervoor zorgen dat er afspeelmogelijkheden zijn."

Volgens Kraay scoorden veel Oranje-spelers een dikke onvoldoende. "Wijnaldum was heel erg slecht, Klaassen was heel erg slecht, Malen was slecht, Danjuma was slecht. Ook Blind was heel erg slecht, zowel aan de bal als zonder bal, net als invallers Teun Koopmeiners en Ryan Gravenberch. Wij begonnen ons op een gegeven moment te storen aan de ballen breed tussen De Vrij en Van Dijk, maar dat kan te maken hebben met het feit dat er aan de voorkant niet bewogen werd."

"Ik pleit niet voor een ontslag van Louis van Gaal, maar als Frank de Boer dit was overkomen dan was Leiden in last en waren de voorpagina's te klein geweest", benadrukt Kraay, die verwacht dat Nederland tegen Noorwegen alsnog een WK-ticket verovert. "Maar ze gaan wel met angst naar De Kuip. Je moet er niet gek van opkijken als Van Gaal met de punt naar voren gaat spelen tegen Noorwegen. Met De Roon en Frenkie als controleurs, hij zal voor zekerheid gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s