Ten Hag is het niet eens met Perez over Ajax: Je slaat een beetje door

Ten Hag is het niet eens met Perez over Ajax: "Je slaat een beetje door"

14-11-2021 12:08 Laatste update: 15:23
62

Ajax maakt internationaal indruk op Kenneth Perez, maar nationaal stelt de ploeg van Erik ten Hag in zijn ogen teleur. Ten Hag is het daar niet mee eens: "Je slaat een beetje door."

Ajax heeft tegen FC Twente, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en FC Utrecht punten laten liggen in de competitie. "Op basis van de selectie vind ik Ajax nationaal teleurstellend, maar internationaal is het fantastisch. Zeker de wedstrijden tegen Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas. Sporting is nog steeds een topclub in Portugal, maar Dortmund heeft zo'n grote naam. Nationaal vind ik het matig", zegt Perez bij Goedemorgen Oranje op ESPN.

Ten Hag reageert vervolgens. "Zo ken ik je Kenneth, je slaat een beetje door", grapt hij. "We zijn zeker teleurgesteld. We hebben onnodig puntenverlies geleden, helemaal waar, maar we hebben ook schitterende wedstrijden gespeeld in de competitie met goede uitslagen. Zoals tegen PSV en Cambuur. Ik ben het ermee eens dat die wedstrijden onder de grens waren. Daar moeten we mee aan de slag."

Ten Hag zegt dat de prestaties van de Nederlandse clubs in Europa het niveau van de Eredivisie goed doen. "Wat je laat zien in Europa representeert het niveau in de Eredivisie. Alle Nederlandse clubs doen het goed in Europa onder leiding van een nieuwe generatie trainers die het buitengewoon goed doen en resultaat halen in Europa. Dat zie je terug in de Eredivisie, waarin realistisch wordt gevoetbald. Dat kunnen we toejuichen, zo krijgen we een sterkere Eredivisie. Dat daagt ons weer uit."

Ajax is veruit de rijkste club van Nederland en dus is Ten Hag wat betreft mogelijkheden in een warm bad terechtgekomen. Bij zijn vorige club FC Utrecht speelde hij anders dan nu bij Ajax. "Dat is de kunst van het coachvak, het materiaal is bepalend voor hoe je speelt. Bij Utrecht speelde ik anders dan bij Ajax omdat ik andere spelers had. Daar moet je je team op inrichten. Ik probeer ze regels, principes en richtlijnen mee te geven zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen."