'El gran problema de Xavi': drie aanvallers voor Barça in derby tegen Espanyol

'El gran problema de Xavi': drie aanvallers voor Barça in derby tegen Espanyol

14-11-2021 13:14 Laatste update: 13:29
34

Xavi debuteert volgende week zaterdag als trainer van FC Barcelona. Spaanse media kijken alvast vooruit richting de stadsberby tegen Espanyol en zien 'el gran problema de Xavi': de oefenmeester heeft maar drie aanvallers om uit te kiezen.

Alleen Memphis Depay, Luuk de Jong en Yusuf Demir zijn beschikbaar om in actie te komen tegen Espanyol. Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Sergio Agüero en Martin Braithwaite zijn geblesseerd. Xavi wil vasthouden aan het systeem dat hij bij Al-Sadd gebruikte. Door in een 4-3-3-formatie te gaan spelen, zal hij dus zijn drie beschikbare aanvallers op moeten stellen, zo suggereert Diario SPORT.

Verwacht wordt dat Memphis en Demir vanaf de vleugels gaan spelen, met De Jong in de as. Xavi is echter geen fan van De Jong, die naar verluidt alweer mag vertrekken uit Camp Nou. In het geval dat Xavi De Jong echt niet wil gebruiken, zal Memphis waarschijnlijk in de as starten met Demir en Sergiño Dest als vleugelaanvallers.

Neto, Eric García, Gerard Piqué, Pedri en Sergi Roberto lagen er de afgelopen weken uit met fysieke ongemakken, maar lijken fit genoeg om te spelen tegen Espanyol.