Mourinho wil van Roma-spits 'monster' maken: 'Verdedigers moeten bang zijn'

Mourinho wil van Roma-spits 'monster' maken: 'Verdedigers moeten bang zijn'

14-11-2021 14:33
8

José Mourinho heeft aan Tammy Abraham verteld dat hij 'een monster' moet worden. De Engelse aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Chelsea, doet het goed in Italië en is blij met de adviezen van zijn trainer.

Abraham is goed op dreef in de Conference League en werd de laatste twee interlandperiodes opgeroepen door bondscoach Gareth Southgate. Mourinho gaf hem een belangrijke boodschap mee aan het begin van het seizoen. "Om een monster te zijn", zo vertelt Abraham in gesprek met The Telegraph. "Eén van de dingen die hij tegen me zei was dat ik niet meer de aardige speler moet zijn. Ik moet agressiever worden naarmate ik ouder word."

"Het gaat er niet altijd om dat je aardig bent op het veld. Je hebt karakter nodig, je moet verdedigers bang maken en dat is iets dat ik op dit moment aan het leren ben", vervolgt Abraham, die naar Roma vertrok met het WK van 2022 in het achterhoofd. "Wil ik de Premier League écht verlaten? Het is de beste competitie waar iedereen wil spelen. Je twijfelt toch. Ik moet bij Roma de juiste dingen blijven doen en dat ziet Gareth (Southgate, red.) dat ook."

Abraham had het in de beginfase van zijn avontuur in Rome lastig, maar dat had hij verwacht. "Het is altijd lastig, vertrekken naar een ander land met een andere cultuur", zo sluit de spits af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s