De Graafschap kan niet winnen in leeg stadion en verliest aansluiting met de top

14-11-2021 16:26
24

De eerste professionele wedstrijd in Nederland die weer voor lege tribunes werd gespeeld, heeft geen winnaar gekregen. De Graafschap en Telstar speelden in een lege Vijverberg met 1-1 gelijk.

Als er toeschouwers bij aanwezig hadden kunnen zijn, waren ze niet verwend geworden. De wedstrijd op de stille Vijverberg stond niet bepaald bol van de kansen en spannende momenten en dat was vooral koren op de molen van Telstar. De Witte Leeuwen kwamen er zo nu en dan uit en hadden in de eerste helft stiekem op 0-1 kunnen komen, al was dat zeker niet verdiend geweest.

De goal viel dan ook niet en in de tweede helft lieten de Superboeren, die gesteund werden door een groep fans die buiten het stadion naar een scherm stonden te kijken, meer zien. Dat leverde de openingsgoal op: Joey Konings prikte raak en zette zijn ploeg daarmee op 1-0. Dat was uiteindelijk niet de winnende goal, want Glynor Plet bezorgde Telstar alsnog een punt. Hij benutte een strafschop na hands van Julian Lelieveld, die daarvoor ook rood kreeg.

De Graafschap staat nu voorlopig op de derde plaats en heeft vier punten achterstand op koploper FC Volendam, dat nog een duel tegoed heeft. FC Emmen en Jong Ajax, ploegen die onder de Doetinchemmers staan en ook nog een wedstrijd moeten spelen, kunnen de formatie van trainer Reinier Robbemond nog inhalen.