ADO wint duel der Eredivisie-degradanten en vergroot aanhoudende VVV-problemen

ADO wint duel der Eredivisie-degradanten en vergroot aanhoudende VVV-problemen

14-11-2021 18:38
32

ADO Den Haag en VVV-Venlo waren vorig seizoen tegenstanders in de Eredivisie en stonden op de late zondagmiddag tegenover elkaar in Keuken Kampioen Divisie-verband. De thuisploeg won met 2-0 en drukte VVV dieper in de zorgen.

De tegenvallend presterende Venlonaren probeerden het tij te keren met een keeperswissel: Delano van Crooij loste Lukás Zima af onder de lat. Hoewel VVV direct na de aftrap gevaarlijk werd via Yahcuroo Roemer, moest Van Crooij al vroeg vissen. Uitgerekend oud-ploeggenoot Sem Steijn passeerde hem met een schuiver vanuit de tweede lijn: 1-0.

ADO bleef heer en meester in het lege Cars Jeans Stadion, maar Vicente Besuijen had het vizier niet op scherp en hield de gasten in leven. Na een uur spelen kwamen de gasten zowaar twee keer in de buurt van de gelijkmaker: Luuk Koopmans hield de net ingevallen Thijme Verheijen en Levi Smans echter af. Kort daarna werd het alsnog 2-0: de thuisploeg kreeg een penalty en topschutter Thomas Verheydt voltrok het vonnis.

Het Haags Kwartiertje ging relatief geruisloos voorbij: Van Crooij voorkwam nog de 3-0 van Catic en Steijn zag een treffer afgekeurd worden, maar de punten waren al wel veilig voor ADO. De ploeg van Ruud Brood klimt voorlopig over Roda JC heen naar een zevende plek, maar is door het winnen van de eerste periode al zeker van de play-offs. VVV blijft kwakkelen, heeft al ruim een maand niet meer gewonnen en komt niet verder dan plek zestien.