Cadena SER: Xavi Hernández geeft groen licht voor terugkeer van Xavi Simons

Cadena SER: Xavi Hernández geeft groen licht voor terugkeer van Xavi Simons

14-11-2021 22:10
46

Xavi Simons kan na dit seizoen terugkeren bij FC Barcelona. De middenvelder, die op dit moment nog onder contract staat bij Paris Saint-Germain, is binnenkort transfervrij.

De achttienjarige Simons met de kenmerkende weelderige haardos heeft al een heel voetballeven achter zich. Hij zat in de jeugdopleiding van Barcelona, maar verruilde die club een paar jaar geleden voor PSG. Daar is de Nederlander ook niet tevreden en dus heeft hij zijn tot medio 2022 lopende verbintenis nog niet verlengd.

Dat is koren op de molen van Barcelona, dat hem graag terug zou willen halen. Xavi Hernández, de nieuwe trainer van de Catalanen, heeft volgens Cadena SER al zijn goedkeuring gegeven hebben aan de transfer. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Simons, zou tijdens gesprekken over Erling Haaland ook al kort de naam van zijn Nederlandse cliënt hebben laten vallen.

Dit seizoen kwam Simons pas tot 360 officiële speelminuten in het eerste van Paris, waar hij wel met het eerste elftal meetraint. Vanaf 1 januari kan er officieel met de middenvelder onderhandeld worden over een transfervrije move terug naar Camp Nou.