Van Hanegem haalt vernietigend uit naar Schmidt: 'Wegwezen bij PSV, man'

Van Hanegem haalt vernietigend uit naar Schmidt: 'Wegwezen bij PSV, man'

15-11-2021 12:18 Laatste update: 12:55
82

Willem van Hanegem begrijpt helemaal niets van de PSV-plannen om het contract van Roger Schmidt te verlengen. De Duitse trainer verdient het niet, aldus De Kromme.

Van Hanegem is op z'n zachtst gezegd geen fan van Schmidt. "Luister. Het is echt als je nadenkt: dit bestaat niet. Hij geeft zelf ook geen antwoord op die vraag hè", verwijst de oud-international in gesprek met ESPN naar de interviews die Schmidt na wedstrijden van PSV geeft.

PSV staat na elf Eredivisie-speelrondes op gelijke hoogte met koploper Ajax, maar daar is volgens Van Hanegem alles mee gezegd. "Iedereen is geblesseerd bij ze. Dat is toch te gek voor woorden? Als je het logisch bekijkt, dan denk je: nou, kom op, dit kan niet. Neem alle schriftgeleerden maar mee naar Duitsland. Wegwezen man."

Met de data die een prominente rol spelen in de keuzes van Schmidt, heeft Van Hanegem al helemaal niets. "Als je zit te kijken dan zie je toch of iemand vermoeid raakt of niet. Daar heb je toch geen apparatuurtje bij nodig."

"Maar hij is ook eigenwijs", vervolgt hij. "Als wij zeggen: het is hopeloos. Dan zegt hij: dit is een van onze beste wedstrijden. Hij zegt precies elke keer het tegenovergestelde. Dus ik begrijp het niet. Al geven ze hem een contract voor tien jaar, dat zal mij een zorg zijn. Alleen moeten ze dan ook wel heel veel spelers kopen."