Van Gaal kiest voor 'zachte evaluatie': Dat zorgde al voor een shock

Van Gaal kiest voor 'zachte evaluatie': "Dat zorgde al voor een shock"

15-11-2021 17:14
47

Louis van Gaal koos voor een 'zachte evaluatie' na het WK-kwalificatieduel met Montenegro. Volgens de bondscoach was dat de beste manier om de spelers van Oranje voor te bereiden op het beslissende treffen met Noorwegen, dinsdag in De Kuip.

"Ik vind dat we de hele wedstrijd tegen Montenegro slecht hebben gespeeld, maar ik heb alleen de laatste tien minuten getoond. Dat zorgde al voor een shock", vertelt Van Gaal op de persconferentie. "Het was een zachte evaluatie. De hele wedstrijd was te veel." Van Gaal gaf al aan dat de balans tegen Montenegro ontbrak. "We moeten tegen Noorwegen collectief compact spelen", aldus de keuzeheer. "Maar op een gelijkspel kan je niet spelen, je moet voor de winst gaan."

De Noren doen nog mee in de strijd om een WK-ticket door de misstap van Nederland in Montenegro. "Ik denk dat Noorwegen heel blij mag zijn dat ze nog mee mogen doen", aldus Van Gaal. "Zij komen zeer positief naar Nederland, omdat ze dat niet meer hadden verwacht. Wij moeten in twee dagen een grote teleurstelling verwerken om toch weer positief naar de wedstrijd toe te groeien."

Toch is Van Gaal ervan overtuigd dat Oranje zich gaat plaatsen voor het WK in Qatar. "Omdat ik denk dat we meer kwaliteit hebben dan Noorwegen en die kwaliteit ook zullen laten zien. Dat baseer ik op de training van vandaag (maandag, red.) en hoe iedereen weer positief is gaan denken."