'Van Gaal wijzigt Oranje op drie plaatsen en hakt keepersknoop door'

'Van Gaal wijzigt Oranje op drie plaatsen en hakt keepersknoop door'

16-11-2021 06:48 Laatste update: 06:55
131

Het is dinsdagavond erop of eronder voor het Nederlands elftal: voor een WK-ticket is een punt tegen Noorwegen genoeg. Volgens het Algemeen Dagblad gaat Louis van Gaal zijn ploeg op drie plaatsen wijzigen.

In de verwachte opstelling van het AD komt doelman Mark Flekken erin voor de geblesseerde Justin Bijlow. Van Gaal noemde Jasper Cillessen vorige week zijn derde keeper en houdt dus vast aan de logische volgorde. Flekken (SC Freiburg) keepte nog nooit voor Oranje.

Wedden

Meer odds

Ook achterin moet Van Gaal noodgedwongen wisselen: Stefan de Vrij viel uit tegen Montenegro (2-2) en wordt vervangen door Matthijs de Ligt. Voorin krijgt Steven Bergwijn vermoedelijk de voorkeur boven Donyell Malen, die zaterdag uit de toon viel en in de rust werd gewisseld voor Bergwijn.

Oranje incasseerde de laatste dagen klap op klap: tegen Montenegro werd een 0-2 voorsprong weggegeven, De Vrij en Bijlow haakten geblesseerd af, Louis van Gaal brak een botje in zijn heup en zit in een rolstoel en de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen wordt afgewerkt in een lege Kuip. Wel moeten de Noren het stellen zonder Erling Haaland.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Flekken; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Wijnaldum, Klaassen; Bergwijn, Memphis, Danjuma.

Vermoedelijke opstelling Noorwegen: Nyland; Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling; Thorsby, Normann, Odegaard; Solbakken, Elyounoussi, Sorloth.