Van Gaal kampt met Oranje-dilemma en lichtte vorige week al tipje van de sluier op

Van Gaal kampt met Oranje-dilemma en lichtte vorige week al tipje van de sluier op

16-11-2021 07:48 Laatste update: 08:07
Nederland 37 Reacties

Het is grote vraag wie dinsdagavond in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen het Nederlandse doel verdedigt. Als bondscoach Louis van Gaal woord houdt, gaat Mark Flekken debuteren.

Justin Bijlow haakte maandagavond af bij Oranje, waardoor Van Gaal plotseling met een keepersdilemma zit. Tim Krul werd opgeroepen als vervanger en zal als derde doelman dienen. Van Gaal gaat kiezen tussen Flekken en Jasper Cillessen.

"Flekken is mijn tweede doelman achter Bijlow en Jasper Cillessen is nummer drie", zei Van Gaal afgelopen vrijdag, voor de wedstrijd tegen Montenegro (2-2). "Je moet gewoon logisch nadenken." Dat zou betekenen dat Flekken gaat keepen.

Van Gaal bracht vorige week dinsdag óók een belangrijke nuance aan. "Wij hebben met Cillessen gesproken. En hem uitgelegd dat hij nummer drie is. Op dít moment. Ik zeg het er maar weer bij; op dit moment. Bij mij kan hij ook nummer één zijn."

Het blijft daardoor de vraag wie dinsdagavond in De Kuip onder de Oranje-lat staat. In de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad staat Flekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s