Odegaard maakt zich op voor Oranje: Hopelijk doet hij het een beetje rustig aan

Odegaard maakt zich op voor Oranje: "Hopelijk doet hij het een beetje rustig aan"

16-11-2021 08:35
29

De beslissende WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen is ook een weerzien tussen Martin Odegaard en Denzel Dumfries. Odegaard hoopt dat Dumfries 'een beetje rustig aan' doet.

De twee speelden samen bij sc Heerenveen. Odegaard spreekt van een 'plezierige' samenwerking. "We stonden allebei aan de rechterkant", memoreert de Noorse stilist op de persconferentie. "Ik heb nog altijd goed contact met hem. Hopelijk doet hij het een beetje rustig aan."

Odegaard is de blikvanger van Noorwegen, nu topschutter Erling Haaland niet meedoet. "Als voetballer en als mens heb ik veel te danken aan Nederland. Hier ben ik volwassen geworden", aldus de oud-speler van Heerenveen en Vitesse, die uitkijkt naar de strijd met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. "Zij zijn van wereldklasse en ik vind het een eer om tegen hen te kunnen spelen."

Nederland en Noorwegen trappen om 2045 uur af in De Kuip. De ploeg van bonsdcoach Louis van Gaal heeft aan een gelijkspel genoeg om een WK-ticket te pakken.