Blind trekt aan bel: 'Hebben niet door dat ze jongens kunnen maken of breken'

Blind trekt aan bel: 'Hebben niet door dat ze jongens kunnen maken of breken'

16-11-2021 09:34 Laatste update: 09:53
214

Daley Blind had goede redenen voor zijn sneer naar media, begin oktober na de verloren thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht. De 31-jarige verdediger stoort zich aan het opportunisme en neemt alle meningen niet zo serieus.

"Ik moet me soms inhouden om me niet te uiten", legt Blind uit in een uitgebreid interview met Helden. "Ik heb zo vaak gedacht: het is nu klaar met die onzin. Die keer (na Utrecht-thuis, red.) zei ik er wat van, en ik vond het eigenlijk wel terecht. Het ene moment kunnen we er niks van, het andere moment staan we al in de Champions League-finale..."

Blind vindt dat er te vaak maar wat wordt geroepen. "Ik heb ook al drie keer gelezen dat het klaar met me is, dat ik op mijn retour ben. Het wordt zonder enige nuance geroepen. Maar een week later hoor ik weer wat anders, dan heb ik de vorm weer te pakken. Daarom neem ik veel dingen die gezegd worden niet meteen serieus."

Met name jonge spelers kunnen gebukt gaan in de meningenindustrie, waarschuwt Blind. "Inmiddels zal mij het een worst wezen als het over mij gaat, maar ik erger me er wel aan als er bepaalde dingen over mijn teamgenoten of andere voetballers in de competitie worden gezegd. De media hebben niet door dat ze jongens kunnen maken of breken. Ik laat me er niet meer door gek maken, maar toen ik jong was, had ik daar ook last van."