Oranje-debuut lonkt voor 'onbekende' Flekken: 'Ik heb hem nog nooit zien keepen'

Oranje-debuut lonkt voor 'onbekende' Flekken: 'Ik heb hem nog nooit zien keepen'

16-11-2021 10:02
77

Kenneth Perez heeft een voorkeur voor Jasper Cillessen, maar zou er niet raar van opkijken als Mark Flekken dinsdagavond tegen Noorwegen het doel van het Nederlands elftal verdedigt. Flekken is voor hem de grote onbekende.

Na het afhaken van Justin Bijlow staat bondscoach Louis van Gaal voor een moeilijke keuze: het gaat tussen 'tweede doelman' Flekken, die nog nooit voor Oranje keepte en 'derde doelman' Jasper Cillessen, die aanvankelijk niet bij Oranje zat, maar al wel zestig interlands op de teller heeft.

"Je bent gek als je Cillessen er niet in zet", reageert NOS-commentator Jeroen Elshoff bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Perez noemt Flekken 'de grote onbekende'. "Misschien maakt Van Gaal hem nu mee en heeft hij in Duitsland een ijzersterke mentaliteit getoond. Ik ken hem niet en heb hem nog nooit zien keepen."

Perez denkt hoe dan ook dat Cillessen gaat keepen. "Dat komt ook doordat ik Flekken helemaal niet ken. Ik denk dat ik eerder voor Cillessen zou kiezen, omdat Flekken de grote onbekende is. Maar een coach zegt niet voor niets dat Flekken zijn tweede man is."

Tim Krul meldt zich dinsdagochtend bij het Nederlands elftal als vervanger van Bijlow. Oranje trapt om 20.45 uur - in een lege Kuip - af tegen Noorwegen.