Odegaard bewaart goede herinneringen aan Nederland: 'Het werd van mij gevraagd'

Odegaard bewaart goede herinneringen aan Nederland: 'Het werd van mij gevraagd'

16-11-2021 10:32 Laatste update: 10:36
14

Martin Odegaard bewaart goede herinneringen aan Nederland. De Noorse vedette kwam in de Eredivisie uit voor Vitesse en sc Heerenveen, waar hij op jonge leeftijd verantwoordelijkheid leerde nemen.

Voor Odegaard is het duel tussen Nederland en Noorwegen in De Kuip een rentree op de Nederlandse velden. "Het was een erg leuke tijd hier", steekt hij in gesprek met VG van wal over zijn periode in de Eredivisie. "Ik ging naar Spanje toen ik heel jong was. Toen ik hier kwam, leerde ik verantwoordelijkheid te nemen. Het werd van mij gevraagd en dat heb ik gedaan", stelt de Arsenal-middenvelder.

"Ik heb dus eigenlijk alleen maar heel goede ervaringen van het Nederlandse voetbal", vervolgt Odegaard, die het compliment van Louis van Gaal ook heeft meegekregen. De bondscoach van Oranje is van mening dat Odegaard beter voor Ajax dan Real Madrid had kunnen kiezen. De Noor prijst zich gelukkig met het feit dat Van Gaal hem in de gaten houdt en met hem meedenkt. "Fijn dat hij dat vindt. Hij is een goede trainer die veel heeft meegemaakt. Dus ik waardeer het zeker."

Na de remise tegen Letland hadden Odegaard en co. geen rekening meer gehouden met een dergelijk scenario als die van vanavond, waarin het onderlinge duel allesbeslissend is. Terwijl de Noorse internationals aan het kaarten waren, zagen ze Montenegro gelijkmaken tegen Oranje. "Bij de 1-2 van Montenegro gingen de hoofden toch wat omhoog en hebben we de wedstrijd gekeken. Het was een mooi bericht. Het betekende dat we het bereiken van de play-offs in eigen hand hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie