Rooney aan de rand van de afgrond met Derby County: 21 punten in mindering

Rooney aan de rand van de afgrond met Derby County: 21 punten in mindering

16-11-2021 12:12 Laatste update: 12:26
30

De EFL Championship heeft Derby County dinsdag een puntenstraf van negen punten gegeven. Voor manager Wayne Rooney wordt het een haast onmogelijke taak om de club te behoeden voor degradatie.

In september kreeg Derby al twaalf punten in mindering opgelegd, vanwege financiële problemen binnen de club. De Engelse hekkensluiter ging tegen die straf in beroep, maar maakt dinsdag bekend daarvan af te zien. Inclusief de nieuwe straf heeft Derby al 21 punten in mindering gekregen, waardoor lijfsbehoud in de tweede Engelse divisie onontkombaar lijkt.

De EFL laat in een statement weten dat Derby nog een straf van drie punten in mindering boven het hoofd hangt, als de club niet aan de financiële voorwaarden gedurende de rest van het seizoen kan voldoen. The Rams, waar Phillip Cocu vorig seizoen ontslagen is, zijn al een tijdje op zoek naar een nieuwe eigenaar. Dat lukt vooralsnog niet, waardoor Rooney het met een uitgeklede selectie moet doen. Derby staat momenteel laatste in de Championship met -3 punten, 14 punten achter Barnsley.