'Vastzittende Mendy opnieuw aangeklaagd: twee nieuwe verkrachtingszaken'

'Vastzittende Mendy opnieuw aangeklaagd: twee nieuwe verkrachtingszaken'

16-11-2021 12:57 Laatste update: 13:08
48

Benjamin Mendy is opnieuw aangeklaagd door twee vrouwen, die hem verantwoordelijk stellen voor verkrachtingen in het afgelopen jaar. De Manchester City-back zit in elk geval al tot begin 2022 in hechtenis, wegens betrokkenheid bij vier verkrachtingen en één aanranding.

De Fransman wordt nu geconfronteerd met zes aanklachten van verkrachting en één van aanranding, melden meerdere Britse media. Alle aanklachten hebben betrekking op vier mensen die ouder zijn dan zestien jaar. De gebeurtenissen deden zich voor tussen oktober 2020 en augustus 2021. Mendy zat al achter slot en grendel en blijft door voorlopig, in afwachting van zijn juridische procedure. Twee keer vroeg hij om een borgtocht, maar dit is geweigerd.

Wedden

Meer odds

Mendy wordt samen met een medeverdachte in hechtenis gehouden en moet woensdag opnieuw voor de rechtbank verschijnen. De Franse back is in september, ten tijde van de eerste aanklachten, al geschorst door Manchester City, in afwachting van de uitspraak. Door zijn straf speelde Mendy dit seizoen slechts twee wedstrijden voor The Citizens