'Cillessen krijgt de voorkeur boven Flekken tijdens WK-beslisser tegen Noorwegen'

'Cillessen krijgt de voorkeur boven Flekken tijdens WK-beslisser tegen Noorwegen'

16-11-2021 15:50 Laatste update: 15:59
182

Jasper Cillessen staat dinsdagavond onder de lat als het Nederlands elftal het opneemt in de allesbeslissende kraker tegen Noorwegen. Louis van Gaal geeft de 32-jarige routinier de voorkeur boven Mark Flekken, meldt Voetbal International.

Bij afwezigheid van Justin Bijlow wordt Cillessen dus toch de eerste doelman van Oranje, terwijl Van Gaal tijdens de persconferentie aan het begin van dit trainingskamp aangaf dat de Valencia CF-goalie derde doelman van het Nederlands elftal zou zijn. "Wij hebben met Cillessen gesproken. En hem uitgelegd dat hij nummer 3 is. Op dít moment. Ik zeg het er maar weer bij; op dit moment. Bij mij kan hij ook nummer 1 zijn", stelde de bondscoach voor de wedstrijd tegen Montenegro.

Op 14 oktober 2020 keepte Cillessen zijn laatste interland, onder Frank de Boer. In alle achttien daaropvolgende interlands kozen De Boer en Van Gaal voor een andere doelman. Cillessen kreeg te maken met blessures en een coronabesmetting, waardoor hij onder meer het EK aan zich voorbij moest laten gaan. 

In eerste instantie zat de 32-jarige keeper niet eens bij de selectie van Van Gaal, maar door een blessure van Joël Drommel kreeg Cillessen voor het eerst sinds lange tijd weer een uitnodiging. Toen bekend werd dat Bijlow wegens een 'voetbalblessure' afhaakte wees alles erop dat Flekken zijn interlanddebuut zou maken, maar dit moet de SC Freiburg-keeper uitstellen. Cillessen krijgt een nieuwe kans om zich te laten zien in Oranje.